Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден провів телефонну розмову з Путіном: що відомо

У четвер, 30 грудня о 22:35 за київським часом розпочалася телефонна розмова між президентом США Джозефом Байденом і президентом Росії Володимиром Путіном. Вона тривала 50 хвилин.
фото - Reuters

Про це повідомляє Гал-інфо.

Друга розмова Байдена і Путіна за цей місяць відбувалася на тлі зростання напруженості через накопичення російських сил поблизу кордону України.

Під час брифінгу за підсумками розмови прессекретарка Білого Дому Дженніфер Псакі заявила:

"Президент Байден наполегливо закликав Росію знизити напругу з Україною. Він чітко заявив, що Сполучені Штати і їх союзники та партнери рішуче відреагують, якщо Росія глибше вторгнеться в Україну".

Також Байден висловив підтримку дипломатичним зусиллям, зокрема, майбутнім переговорам між США, Росією, НАТО та ОБСЄ щодо безпеки в Європі. Та наголосив, що досягти істотного прогресу в цих переговорах можна лише за умови деескалації ситуації, а не її загострення.

“Президент Байден вкотре наголосив, що істотний прогрес у цих діалогах може відбутися лише в умовах деескалації, а не ескалації”, - йдеться в заяві.

Водночас у Кремлі також прокоментували розмову лідерів двох держав. Зокрема, помічник президента РФ Юрій Ушаков зазначив, що переговори Байдена та Путіна "були серйозними". За його словами, Путін попередив, що Росія домагатиметься результату щодо “гарантій безпеки”. У Кремлі зазначили, мовляв, Путін заявив Байдену, що Росія захищатиме себе так, як би захищали себе США, і що Путін пригрозив розірвати відносини з США у випадку нових санкцій проти Росії. Також Ушаков додав, що президенти РФ та США домовилися провести розмову після Нового року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ