Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Бенксі представив роботу, присвячену Brexit

Британський вуличний художник Бенксі представив роботу, присвячену виходу Сполученого королівства з Європейського союзу. Фото нового витвору митець опублікував у Instagram 11 червня, - передає Радіо Свобода.

ʺАрка, врятована з аеропорту Хітроуʺ, – написав Бенксі під фото.

. Archway salvaged from Heathrow Airport.

Допис, поширений Banksy (@banksy)

На арці, призначеної для гостей з ЄС, написано ʺKEEP OUTʺ (ʺНе заходитиʺ), при цьому остання літера ʺTʺ нібито відвалилася. Її використовує миша, щоб збити замок та відкрити арку.

Роботи стріт-артиста Бенксі, у яких той звертається до соціальних проблем, зробили його популярним у всьому світі. Досі точаться дискусії щодо особи художника, сам він тримає своє справжнє ім’я у таємниці. Також відомий як автор фільму ʺВихід через сувенірну крамницюʺ, номінований на ʺОскарʺ у 2011-му та показаний на Берлінському кінофестивалі.

Велика Британія мала залишити ЄС ще 29 березня, однак парламент відхилив усі пропозиції уряду Терези Мей.

10 квітня Мей і лідери Європейського союзу на екстреному саміті в Брюсселі домовилися про продовження терміну Brexit до 31 жовтня. Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Мей погодилася з умовами ЄС щодо терміну відстрочки і це дасть "додаткові 6 місяців для Великої Британії, щоб знайти найкраще з можливих рішень".

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ