Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Безкоштовне протезування у Львові: як отримати та куди звертатись

Протезування все активніше використовується у процесі реабілітації серед різних верств населення у сучасному світі. Про те як отримати безкоштовну та водночас якісну процедуру розповідаємо в матеріалі “Гал-інфо”.
1/1

Львів став одним з осередків реабілітаційного забезпечення громадян, які отримали інвалідність внаслідок війни, нещасного випадку або хвороби. Тут діє чимало центрів допомоги, зокрема й протезування потребуючих. Відтак в місті активно працює підприємство “Ортомобіл”, що є офіційним представником VERMEIREN GROUP N.V. products та інших провідних виробників в Україні. 

Підприємство спеціалізується не тільки на протезуванні, а й забезпечує технічними засобами реабілітації, кріслами колісними та ортезами безоплатно. Як розповіли в компанії, власне виробництво продукції розробляється згідно з міжнародними стандартами якості ISO, які гарантують надійність, комфорт та зручність в експлуатації. 

“Ми отримали всі необхідні дозволи по процедурі, що передбачена законодавством України та якісно протезуємо осіб з інвалідністю протезами різної мобільності. До них відносяться протези другої, третьої та навіть четвертої мобільності”, - зазначив керівник підприємства Базарник Роман Ігорович.

Уся продукція компанії “Ортомобіл” є сертифікованою, тож в роботі використовують лише перевірені матеріали та комплектуючі всесвітньо відомих та перевірених західних виробників, таких як Ottobock, Streifeneder, Ossur, Blatchford та інші. 

1/2

Одним з великих привілеїв компанії є гарантія на продукцію протягом всього терміну експлуатації. 

“При забезпеченні технічними засобами реабілітації наші фахівці консультують споживача та допомагають підібрати той чи інший виріб відповідно до його потреб та функціональних можливостей. Кожному нададуть кваліфіковану допомогу та відповіді на усі запитання”, - зазначили в компанії.

Хто може отримати безкоштовне протезування?

“Компанія спеціалізується на протезуванні як цивільних, зокрема й дітей, так і військових. Однак на сьогодні, відповідно до ситуації в країні, дуже важливим для нас є питання забезпечення військових, які постраждали у війні за захист Батьківщини”, - наголосили в підприємстві. 

Куди звертатись по протези? 

Процедура отримання безкоштовного протезування налічує багато процесів, проте є досить швидкою. Варто зазначити, що процес отримання протеза дещо відрізняється у цивільних та військових. 

Отримання протезування у цивільних 

Аби отримати безкоштовне протезування у Львові особі з інвалідністю слід звернутись до Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). 

“У поліклініці за місцем реєстрації їй нададуть направлення на проходження МСЕК, де особа проходить повний огляд лікарями, які визначають групу інвалідності та видають індивідуальну програму реабілітації, де зазначено діагнози та технічні засоби реабілітації, які потребує особа”, - розповіли в компанії.

Опісля з необхідними документами зверніться до відділу соціального захисту осіб з інвалідністю або ж ЦНАПу, де Вам сформують електронне направлення на безкоштовне протезування. Особі з інвалідністю залишається лише обрати підприємство для виготовлення виробу. 

Отже, аби отримати безкоштовне протезування потрібно: 
- пройти Медико-соціальну експертну комісію
- звернутись до соцзахисту або ЦНАПу на отримання протеза
- обрати підприємство, що виготовить виріб

Протезування для військових

Військовослужбовці, які потребують протезування повинні пройти реабілітацію, після чого звертатись до відповідних органів. Хочемо наголосити, що військові на відміну від цивільних можуть звертатись до органів Соціального захисту як за місцем реєстрації, так і за місцем перебування. 

В управлінні соцзахисту особа повинна надати наступний пакет документів:
- паспорт, ідентифікаційний код;
- довідка військово-лікарської комісії та довідку про обставини травми;
- довідка з місця служби;
- витяг про відсутність судимості;
- заяву про намір забезпечення виробом. 

Надалі при виборі підприємства військовослужбовця забезпечують відповідним виробом.

Зазначимо, що значною перевагою ТзОВ “Ортомобіл” є комунікація з пацієнтом. При процесі замірів виробу особа може самостійно відвідати підприємство або при потребі працівники можуть здійснити заміри у людини вдома. 

“Особа за власним бажанням може вибрати або прибути до нас на підприємство, або для зручності ми пропонуємо особі з інвалідністю зробити потрібні заміри на дому. Для цього наші лікарі та протезисти попередньо домовляються про зустріч у зручний для особи час та прибувають для зняття замірів, обговорення деталей, комплектації та мобільності”, - зазначили в  підприємстві.

Зазвичай виготовлення протеза від процесу замірів до отримання готового виробу відбувається протягом місяця. Проте в найкоротші терміни виготовлення складає 1-1,5 тижня, повідомили в підприємстві. 

1/2

Важливим фактором вибору компанії є те, що “Ортомобіл” веде повне безкоштовне обслуговування особи з інвалідністю протягом всього терміну експлуатації протеза. Таким чином людина при будь-якій потребі може звернутись до виробників для коригування або усунення проблем.

“Ми супроводжуємо особу та виріб протягом всього терміну його експлуатації, адже розуміємо, що в процесі використання можуть траплятися різні ситуації. Якщо людину щось не влаштовує, то ми вирішуємо ці питання в найкоротші терміни. Наші лікарі-протезисти приїжджають і підрегульовують усе на місці, або ж при потребі забирають виріб до цеху”, - додав керівник підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ