Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​"Безпечний пішохід" – у Луцьку патрульні вчили дотримуватися ПДР

Патрульні поліцейські провели акцію "Безпечний пішохід": роздавали листівки та пояснювали про небезпеку, яка може виникнути через перехід дороги у невстановленому місці.
Фото: Гал-інфо

Для відпрацювання патрульні обрали чотири вулиці: Львівська, Дубнівська проспекти Волі та Соборності.

"Ми бачимо позитивну тенденцію до зменшення ДТП за участю пішоходів. Втім, ДТП за участю пішоходів є найбільшим травматичними. З початку року патрульні притягнули до відповідальності більше 1600 пішоходів, які переходили дорогу у невстановленому місці. Того року склали менше штрафів. Це робимо для того, щоб убезпечити самих учасників дорожнього руху.

Сума штрафу може бути у вигляді попередження і накладення стягнення в сумі 51 гривні. Чи стимулює це пішоходів? Для кожного це питання оціночне, але від поліцейських хотілося б, щоб санкція статті була такою, щоб гарантувала, що особи будуть дотримуватися ПДР",- коментує начальник патрульної поліції Волині Андрій Крутень.

Згідно з даними поліцейських, за січень-серпень 2020 року на Волині зареєстровано 1938 ДТП. З них наїзд на пішохода відбувався у 130 випадках, в тому числі було 119 ДТП з травмованими, загинули 18 людей, травмувалися – 108 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ