Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Безпека у Львові: поліція та громада обговорили проблеми

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/7
Сьогодні, 12 лютого, у Львові відбулась зустріч за круглим столом між представниками громадських організацій та представниками правоохоронних органів. Про те, що турбує громадян чула і журналістка Гал-інфо.

Загалом порушували питання щодо безпеки дітей та людей з особливими потребами. Говорили і про безпеку велосипедисті зокрема та про безпеку дорожнього руху загалом. Представники громадськості також звернули увагу на проблеми щодо безпеки жертви, яка потерпає від домашнього насильства тощо.

У коментарі Гал-інфо керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська розповіла очікування від зустрічі.

«Наша розмова за круглим столом – це перший крок у вирішенні проблеми. У першій частині зустрічі учасники поділились своїми враженнями від реформи поліції і загалом від рівня безпеки у Львові.  У подальшому плануємо посилити співпрацю між свідомою громадськістю та правоохоронними органами. Сподіваємось, що така взаємодіє допоможе підвищити відчуття особистої безпеки у суспільстві», - зазначила Оксана Дащаківська.

Думку продовжила начальник відділу зв'язків з громадськістю патрульної поліції Львівщини Тетяна Капись.

«Одним з найбільш важливим напрямком нашої діяльності є забезпечення належного рівня безпеки у місті. Під час круглого столу представники громадського сектору порушували питання, які їх турбують.

Наприклад, говорили про дітей, про громадян похилого віку та загалом про львів’ян. І не лише на проїзній частині, а й у громадських місцях. Водночас, ми розповіли, що з нашої сторони проводиться просвітницько–профілактична робота з населенням, зокрема, з неповнолітніми.

Якщо говорити про безпеку людей, які потерпають від крадіжок та шахрайства зі сторони злочинців, тут варто наголосити на важливості правової обізнаності. Тобто громадянин має знати і розуміти, як йому діяти в подібній ситуації, до кого звертатись.

Також від громадськості ми почули занепокоєння через найближчі вибори. Звісно ж, що тут потрібно говорити про безпеку на дільницях і завчасно забезпечити дотримання законодавства.

Щодо реорганізації, то вона ще триває. На щастя, в Україні працює Консультативна місія Європейського Союзу, яка допомагає і підтримує Національну поліцію у різноманітних заходах та проектах, які спрямовані на підвищення кваліфікації працівників правоохоронних органів. Тож професійна підготовка відбувається постійно.

Водночас, сьогодні на зустрічі ми намагались також закцентувати увагу на тільки на правах громадян, а й на їх обов’язках. Адже виховання правової культури, свідомо та  відповідальної людини, яка з повагою відноситься до інших громадян – це запорука високо рівня безпеки у суспільстві», - розповіла в коментарі Гал-інфо Тетяна Капись.

Нагадаємо, 24 лютого львівські патрульні відділу зв`язків з громадськістю спільно з інноваційним фондом РТАР організували зустріч-презентацію «Взаємодія поліції з громадою на засадах партнерства».

Близько 20 представників різних громадських організацій відвідали цей захід. Основною метою було обговорення спільної роботи та співпраці. Представникам громадськості сподобалася така ініціатива, особливо цікавим був виступ поліціянта з Канади Тода Паркера, який активно ділився досвідом співпраці поліції і громади в нього на батьківщині.

Обговорили деталі та механізми подання заявок на проекти, які будуть втілюватися спільно з поліцією на засадах партнерства.

Основний напрямок співпраці, який заявили представники громадських організацій: безпека велосипедистів; безпека жертви, яка потерпає від домашнього насильства; безпека дорожнього руху; безпека людей з особливими потребами.

"Концепція прямої взаємодії поліції та громади працює на Львівщині вже досить активно, а тому немає сумнівів, що вона буде лише міцніти, а місцеві жителі матимуть реальну змогу долучатися та ставати партнерами в процесі пошуку оптимальних рішень проблем" - зауважила Тетяна Капись.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ