Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Безперспективні тарифи на мітинг: опозиційний – 60 грн, провладний – 150 грн, - політолог

До того часу, поки акції протесту, мітинги та пікети будуть проводити по тарифах – сенсу в них не буде жодного. Таку думку в коментарі Гал-інфо, 24 січня, висловив політолог Володимир Цибулько.

«Якщо ці акції будуть проводитись через проплачених активістів сенсу в проведенні цих акцій просто немає», – сказав Володимир Цибулько.

На додаткове запитання скільки платили учасникам акції, Володимир Цибулько відповів: «Я знаю, що опозиційний тариф становив 60 грн, а владний тариф – 150 грн. Однак владі значно легше до подібних акцій залучати людей, адже розуміємо, що це передусім бюджетники, держслужбовці та студенти».

І все ж позитивні зрушення від такої діяльності опозиції Володимир Цибулько вбачає в першу чергу у тому, що Президент почав відмовлятися від ідеї «русского мира» і займатися питаннями, які справді турбують українців.

«Опозиція досягла зміни президентської риторики. Янукович почав говорити про проблеми, які турбують українців в контексті історії України та української культури, державності. Безумовно, це досягнення опозиції», - переконаний Володимир Цибулько.

Також, на думку політолога Володимира Цибулька, акція до Дня Соборності в Києві, 22 січня, була акцентована на критиці дій влади.

«Критика влади і є основним завданням опозиції, але мені здається, що частина опозиції в особі Арсенія Яценюка використовує кожен інформаційний привід для того, щоб задекларувати свої позиції. З іншого погляду, опозиція є поділеною на лояльну до влади та більш радикальну. При цьому Тимошенко не готова до послідовного злиття з тією частиною опозиції, які декларує свої радикальні позиції. Всі ці фактори роз’єднують опозицію, однак спільні правила поведінки мають бути вироблені», - Володимир Цибулько.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ