Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безплатна правова допомога: 51 адвокат зголосився на конкурс на Львівщині

28 грудня о 17.00 в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області (м. Львів. вул. Валова, 31) відбудеться засідання комісії з відбору адвокатів, що залучатимуться для надання такої допомоги у Львівській області.

Реєстрація кандидатів проходила з 18 листопада до 17 грудня цього року, відповідно до наказу Мінюсту (від 13.11.2017, №4300/7).  

Під час реєстрації адвокати зазначали регіон, у якому проходитимуть індивідуальну співбесіду з конкурсною комісією. Переглянути відповідну інформацію у регіональному розрізі можна тут.

Загалом в Україні до конкурсу зголосилось 1193 адвокати, у Львівській області – 51.

У Львівській області головою комісії з відбору  адвокатів, що залучатимуться для надання вторинної правової допомоги, є директор голова Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової Ігор Микитин.

Член комісії Галина Янко на своїй сторінці на ФБ написала:  «Найближчим часом запрацює комісія, яка визначатиме адвокатів, що залучатимуться для надання вторинної правової допомоги у Львівській області. Звертаюся до всіх зацікавлених осіб, якщо маєте запитання чи інформацію відносно кандидатів, будь ласка пишіть мені у приват, ми будемо озвучувати і запитувати, щоб відбір був максимально прозорий, а адвокати що залучатимуться, мали бездоганну репутацію».
 
Відповідно згаданого вище наказу Мінюсту конкурсу має бути проведений по 23 січня 2018 року.

Довідка.

Закон України  «Про безоплатну правову допомогу»:

Стаття 13. Поняття безоплатної вторинної правової допомоги

1. Безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

2. Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

1) захист;

{Пункт 1 частини другої статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1697-VII від 14.10.2014}

2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3) складення документів процесуального характеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ