Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Безробітних залучатимуть до "Армії відновлення" – Мінекономіки

Через війну в Україні економісти прогнозують, що рівень безробіття сягне близько 30%.
Фото ілюстративне: Міжнародний фонд “Відродження”

За словами Першої віцепрем’єр-міністерки економіки України Юлії Свириденко, уряд пропонує механізм, який залучить безробітних до суспільно корисних робіт.  

“Уряд розробив і запропонував механізм, за яким тимчасово безробітних можна залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах. На сьогодні ми маємо дві армії - одна захищає країну на фронті, інша працює. Люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до “Армії відновлення” країни, а держава оплатить їхню роботу на рівні мінімальної зарплати, яка з жовтня складає 6700 грн”, зазначила Юлія Свириденко. 

Безробітні зможуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. 

Зокрема, йдеться про: облаштування та укріплення блок-постів, вирубка дерев для формування окопів; заготівля дров для військових та населення; розбір завалів та відновлення житлових будинків; укріплення дамб; розчищення автомобільних доріг від завалів; розвантаження гуманітарної допомоги; облаштування підвальних приміщень під укриття; ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери; надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку.

"До робіт залучатимуться всі працездатні особи, зокрема, зареєстровані безробітні та внутрішньо переміщені особи, які не мають обмежень за станом здоров’я. При цьому безробітні отримуватимуть оплату за роботу в розмірі не нижче мінімальної зарплати (6700 грн), що в більшості випадків є вищим, ніж допомога з безробіття.  З учасниками таких робіт укладатимуться строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ", – кажуть у Мінекономіки.

До слова, на сьогодні суспільно корисні роботи вже запроваджені в Сумській та Чернігівській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ