Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Безсмертний розповів, про що говоритимуть у Мінську

Тристороння контактна група планує у середу зосередитись на питаннях верифікації безпеки, перехідної юстиції та модальностей виборів, питання вироку Надії Савченко і заборони на в'їзд в РФ Ірині Геращенко також буде підняте.

Про це "Українській правді" розповів представник політичної підгрупи Роман Безсмертний.

"Сьогодні у порядку денному розгляд на спільному засіданні разом з безпековою групою питань, верифікації безпеки. Хто має сказати, що рівень безпеки дозволяє провести там вибори, чи інший політичний процес, чи можливий політичний процес за нинішніх умов безпеки", - повідомив Безсмертний.

"Друге питання – це питання перехідної юстиції. Є певний документ, який визначає певні рамки і концепції. Саме перехідної юстиції, бо це не можна назвати просто амністією, цей термін набагато ширший. Там йдеться і про імунітет, і про амністію і про механізми повернення чи їх обмеження", - пояснив Безсмертний.

Він також повідомив, що третім питанням буде обговорення виборчих модальностей.

"Але все це буде розглядатися під кутом оголошеного рішення по Савченко і ситуацією, пов'язаною із забороню в'їзду в Росію Ірині Геращенко. Очевидно, що на це накладеться ситуація в Брюсселі", - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ