Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Бібліотекам та школам Львівщини й Луганщини закуплять книги "Справа Василя Стуса"

Бібліотекам та школам Львівщини й Луганщини закуплять книги "Справа Василя Стуса". Відповідне рішення сьогодні, 19 листопада, прийняли депутати Львівської обласної ради, інформує прес-служба.

Львівська обласна рада виділила кошти в сумі 910 тисяч гривень для поповнення бібліотечних фондів книжковою продукцією вітчизняного та зарубіжного видання в рамках реалізації у 2020 році Комплексної  програми розвитку культури Львівщини на 2017 – 2020 роки за рахунок зменшення резервного фонду обласного бюджету. 

Відповідне рішення ухвалили депутати обласної ради сьогодні, 19 листопада, під час позачергової сесії.

Зокрема, йдеться про закупівлю книги автора Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР», з метою  поповнення бібліотечних фондів бібліотек Львівської та Луганської областей. 

Як відомо, ініціативу закупити заборонену судом для розповсюдження книгу «Справа Василя Стуса» для бібліотек і шкіл Львівщини і Луганщини підтримала президія Львівської обласної ради.

Відтак 14 листопада у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтва ім. Сергія Прокоф’єва (Луганська область)  ВІДБУЛАСЯ презентація книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса». Близько 600 екземплярів було передано для бібліотек та шкіл Луганської області. 

Нагадуємо, Дарницький районний суд 19 жовтня ухвалив рішення, яким частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса». Зокрема, суд вирішив визнати «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса». Крім того, суд заборонив Кіпіані і видавництву Vivat використовувати і поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і «надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійової особи без його згоди».

Вахтанг Кіпіані та видавництво Vivat заявили, що на таке рішення буде подано апеляцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ