Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бібліотеки Миколаївського району забезпечили комп’ютерами

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
В рамках проєкту "Дія.Цифрова освіта" бібліотеки Миколаївського району забезпечили комп’ютерами. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Днями Львівська обласна державна адміністрація отримала для подальшого розподілу між бібліотеками Львівщини 300 комп’ютерів. Цього року стартував проєкт «Дія.Цифрова освіта», який дає можливість навчатись цифровим навичкам в онлайн та оффлайн форматі. В рамках проєкту «Дія.Цифрова освіта» Міністерство цифрової трансформації України спільно з партнерами допомагає регіональним та сільським бібліотекам із технічним обладнанням, зокрема, забезпеченням комп’ютерною технікою.

"Ми розглядаємо бібліотеки як драйвери цифрової освіти в регіонах. Тому нам дуже приємно їх підтримувати та допомагати. Це спільна робота над масштабною програмою цифрової грамотності населення, кінцева мета якої — навчити 6 млн українців цифрової грамотності» - наголосила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту "Дія.Цифрова освіта" отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації 5000 одиниць комп‘ютерної техніки українським бібліотекам. Варто зазначити, що на реалізацію проєкту не витрачатимуться кошти державного бюджету. Сьогодні заступник голови ОДА Іван Собко спільно з заступницею міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерією Іонан, головою правління Асоціації розвитку туризму Фазилем Аскеровим, головою благодійного фонду «Дитячі стежинки» Миколою Шагаровим, генеральним директором директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента Веронікою Селегою та членкинею президії УБА Ларисою Луговою передали перші комп’ютери для сільських бібліотек Миколаївського району, Тростянецької та Розвадівської ОТГ.

"Ми вже давно перестали асоціювати міські бібліотеки лише з книгозбірнями. Адже це осередки інтелектуального та культурного життя, дозвілля й розвитку наших дітей. І дуже тішить,що сьогодні, завдяки проєкту «Дія. Цифрова освіта» і сільські бібліотеки мають можливість стати платформою для якісної цифрової освіти» - наголосив Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ