Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Білорусь призупинила транзит нафти в Україну і пообіцяла відновити його в Польщу

У Мінську сказали, що протягом тижня відновлять транзит російської нафти до Польщі, про це повідомляє Польське Радіо.

Білорусь до понеділка призупинила транзит російської нафти в Україну. Натомість транспортування нафти у напрямку Польщі може бути відновлене наступного тижня. Про це повідомляє Польське Радіо, посилаючись на власні джерела в Мінську.

Територією Білорусі проходить нафтопровід "Дружба", яким у напрямку Західної Європи пливе російська сировина.

Білоруський державний концерн "Белнафтахім" повідомив про призупинення до понеділка транзиту російської нафти в Україну. Причиною, як пояснили в Мінську, є відсутність в Україні необхідних резервуарів для прийому забрудненої російської нафти, що спочатку треба усунути із трубопроводу. Згідно з новим графіком, перекачування нафти мають відновити у ніч з 19 на 20 травня.

Концерн "Белнафтахім" поінформував, що нині російська нафта не транспортується також до Польщі. Водночас віце-прем’єр Білорусі і голова "Белнафтахіму" Ігор Ляшенко після перемовин у Москві сказав, що російські партнери та керівництво концерну "Транснєфть" запевнили у запуску протягом тижня транзиту нафти однією гілкою нафтопроводу "Дружба" до насосної станції у селі Адамово-Застава неподалік польсько-білоруського кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ