Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Білоруська спортсменка не хоче повертатись додому, просить притулку в Австрії

Білоруську спортсменку, що бере участь в Олімпіаді, примусово привезли в аеропорт Токіо, щоб відвезти до Білорусі після публічних скарг на національну збірну.

Як повідомила BBC Україна, Крістіна Тимановська мала у понеділок вийти на змагання з легкої атлетики на дистанції 200 м серед жінок.

Але, як вона розповіла агентству Reuters, в неділю до неї прийшли представники тренерського штабу та сказали пакувати речі, перш ніж її доставили в аеропорт.

"Я не повернуся до Білорусі", - заявила Тимановська агентству Reuters.

Раніше вона стверджувала у відео в Instagram, що білоруські офіційні особи змушували її взяти участь у змаганні на дистанції в 400 метрів, на які вона не була заявлена.

Спринтерка сказала Reuters, що її виключили з команди, оскільки вона "розповіла у своєму Instagram про недбалість тренерів".

Проте олімпійська збірна Білорусі пізніше оголосила, що спортсменку зняли зі змагань через її "емоційний та психологічний стан" і вона не братиме участі ні в перегонах на 200 метрів, ні в естафеті на 400 метрів.

Зараз спортсменка перебуває в токійському аеропорту Ханеда з японською поліцією і, за словами білоруського журналіста Тадеуша Гіцана, хоче просити про притулок в Австрії.

У своєму відеозверненні спортсменка попросила Міжнародний олімпійський комітет про допомогу, поскаржившись на тиск і те, що її проти її волі хочуть вивезти в Білорусь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ