Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Більше 1300 спортсменів та любителів бігу візьмуть участь у Львівському півмарафоні

​6 листопада у Львові вперше відбудеться масштабний міжнародний півмарафон GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016, участь у якому візьмуть понад 1300 бігунів з різних міст України та інших країн.

Ця подія стане завершальним етапом бігової ліги Run Ukraine Running League 2016. Спортсмени та шанувальники бігу вийдуть на старти своїх дистанцій, щоб пробігти історичними вулицями Львова. 

Місто вперше приймає півмарафон такого масштабу, проте через значний ажіотаж організатори достроково завершили реєстрацію на головну дистанцію заходу – 21 км. Про це 2 листопада повідомив генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черніцький на прес-конференції у Львові. 

“На львівський півмарафон зареєструвались 600 учасників на дистанцію 21 км. Ми вперше приймаємо таку кількість охочих пробігти цю дистанцію на регіональному півмарафоні і дуже раді такому результату. Маршрути наших дистанцій не випадково прокладені історичними вулицями міста, адже півмарафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Львова. Ми хочемо, щоб півмарафон став традицією для міста і через роки у ньому брали участь наші діти”, – коментує Дмитро Черніцький. 

Фаворитом львівського півмарафону на дистанції 21 км є львів’янин Олег Лещишин, переможець “Wizz Air Kyiv City Marathon-2016” та учасник параолімпійських ігор у Пекіні в 2008 році. 

“Я радий, що така подія відбудеться у Львові. Цього разу я буду намагатися відстояти свій титул, здобутий участю у попередніх забігах. Подолати трасу львівського півмарафону буде не просто, маршрут складний. Учасники будуть боротися за звання кращого бігуна у складних, але рівних умовах”, – говорить Олег Лещишин. 

Усього очікується понад 1300 учасників GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016 на різних дистанціях. Більше 120 спортсменів та шанувальників бігу прибудуть у Львів з інших країн. До бігової події у Львові традиційно приєднуються відомі українці. 6 листопада на старт вийде також ведуча телеканалу “1+1” Марічка Падалко. Традиційно участь у біговій події можуть взяти як професійні спортсмени, так і любителі бігу, незалежно від віку. Серед відомих бігунів на півмарафоні будуть: Бабарика Олександр, Бабарика Іван, Грицак Юрій, Українець Сергій, Яремчук Софія, Смовженко Олеся, Гешко Іван, Ірина Ліщинська. 

Компанія Run Ukraine, організатор GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016, нагадує, що до 5 листопада триває реєстрація на такі дистанції: 

Молокія Healthy Run – 10 km; 
Grand Prix Lviv RUN – 5 km; 
Grand Prix Lviv RUN – 2 km. 

Взяти участь у заході зможуть навіть діти, обравши одну із дитячих дистанцій: 

McDonald’s junior run 1000 m; 
McDonald’s kid’s run 500 m; 
McDonald’s baby run 100 m. 

Зареєструватися на півмарафон можна за посиланням lvivhalfmarathon.org.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ