Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся забіг «Миля Незламності»

Миля Незламності на півмарафоні у Львові: забіг об’єднав спортсменів, аматорів, Героїв-захисників і незламних духом українців (відео)
Фото: ЛМР

Сьогодні у Львові вже всьоме відбувся півмарафон на дистанції – 21 км, 5 км та 1,6 км. Особливість цьогорічного марафону його соціальна і благодійна складова – частину коштів передадуть благодійному фонду «Незламні» для облаштування дитячої реабілітації в лікарні Святого Миколая. Відтак організатори марафону ввели нову дистанцію – «Миля Незламності», і учасниками забігу стали також наші Герої-захисники та незламні українці, серед яких 12-ти річна Яна Степаненко, що отримала поранення під час обстрілу вокзалу у Крематорську.

«Цьогорічний марафон у Львові має особливий акцент. У ньому беруть участь наші Герої на протезах, на  візочка. А це надзвичайно сильний приклад силі волі і духу. Багато людей прийшло на марафон, щоб саме їх підтримати і подякувати», - розповідає Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Спеціальну дистанцію на півмарафоні протяжністю 70 м пробігли наші Герої-захисники, які отримали поранення на фронті. Всього було 15 учасників, серед яких 12-ти річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу у Крематорську.

«Я лише нещодавно стала на бігові протези, а зазвичай ходжу на звичайних. Тому лише вчуся бігати, трохи страшно, бо ще не звикла. Та хочу підтримати дітей, які теж втратили ноги і не можуть бігати. Хочу, щоб вони побачили мій вчинок і сказали собі: «Так! Я теж це зможу! Я теж зможу бігати!», - зазначає Яна Степаненко.

Як пояснив Олександр Кобзарев, СЕО благодійного фонду UNBROKEN, у рамках марафону збирають кошти на відкриття у Львові першого спеціалізованого реабілітаційного відділення для дітей.

«Дякую організаторам Run Ukraine, які запропонували допомогти і передати частину коштів для купівлі обладнання для дитячої реабілітації. Це потужний меседж, потужний сигнал суспільству.

Після їх пропозиції ми почали готувати команду. Переживали, бо треба бігти по бруківці. Насправді дуже багато хотіло бігти, але не усім дозволили лікарі, адже від отриманих поранень багатьом важко просто рухатися, не кажучи вже про біг», - розповів Олександр Кобзарев.

Нагадаємо, півмарафон у Львові проводиться з 2016 року, і був призупинений минулоріч через війну. Дистанції забігів – 21 км, 5 км та 1,6 км. Забіг відбувається з дотриманням усіх правил безпеки, вздовж маршрутів працюють карети швидкої медичної допомоги.

Загалом у заході взяли участь близько 1800 учасників-аматорів та 65 спортсменів, адже в рамках події відбувалися два чемпіонати України – на дистанціях 21 і 5 км. За їх результатами буде формуватися збірна України на Чемпіонат світу, що відбудеться 1 жовтня у Ризі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ