Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Більшість фактів, викладених у позовній заяві на Галицький ринок, безпідставні – Михайло Дручек

„Позовна заява Галицької райадміністрації проти функціонування Галицького ринку – пустопорожня, оскільки більшість викладених фактів не мають під собою правового підґрунтя”, – стверджує юрист, який представляє інтереси ОП „Галицький ринок” Михайло Дручек
„Згідно з українським законодавством, зараз ніякого дозволу на ведення торговельної діяльності від органів місцевого самоврядування не потрібно, тому це не може бути підставою для позовної заяви. Окрім того, аварійний будинок на площі Соборній, 15 – є аварійним вже 10 чи 15 років, проте це проблема Львівської міської ради, а не ринку. Взагалі, аварійність цього будинку можна було зняти давно: якщо вирішити проблему каналізації, яка підмиває будинок, то він міг би простояти ще сто років. Є ще один аспект цього питання – згідно із ЗУ „Про оренду державного і комунального майна” будинок в аварійному стані взагалі не можна надавати в оренду ЗАТ „Технопарк” . Окрім того, у приписі МНС йдеться про загрозу для життя і здоров’я 15-метрової споруди, а в будинку на пл. Соборній, 15 вже давно немає даху і горища. На сьогодні цей будинок не становить загрози для людей», – розповів “Гал-info Михайло Дручек.
 Також він зазначає, що теж звертатиметься до суду на дії влади з приводу перешкоджання ведення підприємницької діяльності і використання адмінресурсу.
Нагадаємо, що 13 січня 2007 року відбулося відкриття оновленого Галицького ринку, проте міська влада вважає відкриття ринку абсолютно неправомірним і незаконним, оскільки, як зазначають у міській раді, „будинок на площі Соборній, 15, що розташований поруч з територією колишнього Галицького ринку, визнано аварійним рішенням виконкому 2002 року. Зокрема, стіна, яка нависає над ринком, ще не демонтована.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ