Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Франкового університету відновлюють клумбу, закладену Рерінгом

Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
Фото Оксани Луцко
1/4
У Львові біля головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка відновлюють клумбу, закладену Арнольдом Рерінгом – інспектором міських плантацій, проектант значної частини парків та скверів нашого міста.

Про це інформує Львів. Містобудування у Facebook.

Зініціювали та організували захід Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР разом зі спільнотою "Садівники Львова", ЛКП "Зелений Львів" та "Зелене місто", а також працівники Парку ім. Франка.

Тепер на місці газону ростимуть багаторічні квіти та кущі: юки, кизильники, астильби, тис ягідний, гортензію. Доповнюватиме композицію однорічник бегонія.

Сучасний вигляд квітника розробила дизайнерка ЛКП «Зелений Львів». Зважаючи на те, що висаджують здебільшого багаторічники, милуватися квітом на повну міць можна буде вже з наступного року. Цьогоріч цвістимуть бегонії та гортензії.

«Це вже шоста клумба у Парку ім. Франка, яку ми цього року засадили квітами та кущами. Прикметно, що майже всі рослини є багаторічниками. Це наша давня мета – засаджувати у Львові клумби багаторічниками. Це економить кошти на щорічну закупівлю квітів. Багаторічникам потрібен лише догляд: обрізка, стрижка, добрива, при потребі препарати від шкідників. Важливо, що рослини висаджують у заздалегідь збагачену компостом землю, який взяли із ЛКП «Зелене місто». Загалом компост – це вагоме зрушення у сучасному догляді за рослинами. Тому особлива подяка всій великій команді, яка задіяна у цьому дійстві», – каже заступниця начальника управління екології і природних ресурсів Оксана Луцко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ