Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Біля посольства України в Москві влаштували провокацію з "російським Кримом"

30 та 31 березня в Москві навпроти будівлі посольства України в Російській Федерації невідомі особи розклеїли на парканах плакати зі світлинами дипломатів посольства і написами про те, що окупований Крим належить Росії.
ФОТО З FACEBOOK РОМАНА ЦИМБАЛЮКА

Про це інформує УНН.

Водночас повідомляється про те, що також були завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке знаходилося на стоянці у місті.

Реакція України

Посольство України в Москві скерувало до МЗС РФ ноту протесту у зв’язку з такою антиукраїнською акцією.

Повідомляється, що Міністерство закордонних справ України розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, у якій містяться зобов’язання приймаючої сторони запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, надання гарантій безпеки, недоторканності і поваги до дипломатичного агента.

Окрім того, МЗС вимагає від російської сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, притягнення винних до відповідальності, недопущення надалі подібних акцій і забезпечення умов для особистої безпеки і недоторканності українських дипломатів в РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ