Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім дозволив в'їзд в США всім власникам "грін-карт"

Адміністрація США дозволила в'їзд в країну всім легальним постійним мешканцям, які володіють так званою "грін-карт". Відповідні уточнення були внесені в інструкції з виконання указу президента Дональда Трампа про обмеження міграції, повідомляє Reuters.

Одним з найбільш суперечливих положень указу Трампа було те, що власники грін-карт з мусульманських країн, що фігурують в указі, також потрапили під заборону, хоча наявність грін-карти фактично означає дозвіл постійно проживати в США.

Згодом в Білому домі пояснили, що власники грін-карт можуть потрапити в США на термін до 90 днів, подавши заявку за програмою безвізового в'їзду.

"Їм більше не потрібно подавати заявку, тому що, якщо вони легальні постійні резиденти, їм не потрібна заявка", - заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

Як повідомлялося, Трамп підписав указ про припинення прийому сирійських біженців в країну. Також він заморозив на 120 днів програму прийому біженців з інших країн. Ці країни - Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан.

Через указ в деяких аеропортах відбулися стихійні мітинги. У суботу федеральний суддя в штаті Нью-Йорк видала термінову вказівку, яке тимчасово заборонила органам влади депортувати біженців або подорожніх, яких торкнувся указ Трампа. Але те рішення стосувалося тільки тих людей, які вже в'їхали в США і були зупинені на прикордонному контролі.

В.о. генпрокурора США Саллі Йейтс зробила офіційну заяву, що не вважає "міграційний" указ Дональда Трампа законним. У зв'язку з цим вона була звільнена.

Пізніше генеральні прокурори 16 штатів США засудили міграційний указ нового президента США.

Влада штату Вашингтон заявила, що подає до суду на президента США Дональда Трампа через цей указ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ