Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім надав додаткові подробиці про візит Джо Байдена до Польщі

Окрім двосторонньої зустрічі з президентом Анджеєм Дудою, президент США зустрінеться з американськими солдатами та експертами, які займаються гуманітарною допомогою для біженців

Як повідомило "Польське радіо", президент США Джо Байден візьме участь у позачерговому саміті НАТО у четвер, 24 березня, у Брюсселі. У п'ятницю, 25 березня, очільник США розпочне дводенний візит до Польщі. 

Під час брифінгу в Білому домі Джейк Салліван заявив, що під час свого візиту до Брюсселя президент США та його союзники оголосять про нові санкції проти росії та зміцнять уже чинні. Разом із європейськими лідерами вони також презентують спільний план підвищення енергетичної безпеки Європи та зменшення залежності від поставок газу з росії.

Радник президента США додав, що предметом переговорів із союзниками буде довгострокове посилення східного флангу.

На запитання, чому після візиту до Брюсселя Джейк Салліван вирішив відвідати Польщу, американський політичний і державний діяч відповів: «Найбільший тягар гуманітарної кризи за межами України припав на Польщу, до Польщі було перекинуто значну кількість додаткових військ США, через розміщення російських військ у Білорусі, навколо Польщі змінилося середовище безпеки».

Попри попередні плани, речниця Білого дому Джен Псакі не зможе поїхати до Європи з президентом Байденом. Напередодні від’їзду з Вашингтона у неї виявився позитивний результат на Covid.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ