Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім оголосив перегляд політики щодо Куби

Адміністрація президента Дональда Трампа повністю переглядає політику США щодо Куби, розповів прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, - BBC Україна.

Тепер основна увага надаватиметься політиці Куби щодо прав людини, передає агентство Reuters з посиланням на Спайсера. Інших подробиць поки немає.

У 2015 році США послабили торговельне ембарго проти Куби, скасувавши обмеження на поїздки і дозволивши відкриття на Кубі представництв компаній.

Перед цим США і Куба відновили відносини після більш ніж півстолітньої перерви. США знову відкрили своє посольство в Гавані в серпні 2015 року, через місяць після того як Куба знову відкрила своє посольство у Вашингтоні.

У березні 2016 року президент США Барак Обама прибув на Кубу сам, ставши першим американським президентом за 88 років, який відвідав "острів свободи". З Фіделем Кастро він не зустрічався, але провів переговори з його братом, лідером Куби Раулем.

Однак республіканці послідовно виступали проти налагодження відносин з Кубою, вказуючи. що в країні зберігаються порушення прав людини і недемократичний режим.

Дональд Трамп тричі змінював свою позицію по Кубі, відзначають ЗМІ.

В кінці 1990-х він намагався обійти торгове ембарго, інвестуючи в готельну справу на Кубі. На початку своєї президентської кампанії він заявив, що не проти відновлення американо-кубинських відносин, але доб'ється "кращої угоди", ніж Обама. А на завершальному етапі президентської гонки Трамп узагалі запропонував переглянути політику Демократичної партії щодо Гавани.

У свою чергу Куба в день оголошення результатів виборів президента США оголосила про початок п'ятиденних військових навчань для підготовки збройних сил до відбиття "різних дій ворогів". Однак до цього Рауль Кастро привітав Трампа з перемогою.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ