Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім оприлюднив деталі розмови Байдена та Зеленського.

У п'ятницю, 2 квітня, Президент Сполучених Штатів Джо Байден і президент України Володимир Зеленський провели телефонну розмову.

Про це інформують на офіційному сайті Білого Дому.

Зокрема повідомляється, що розмова тривала приблизно 30-40 хвилин.

Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Він підкреслив прагнення своєї адміністрації активізувати наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях, що забезпечує справедливість, безпеку та процвітання для народу України.

Лідери погодились, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України. Вони також обговорили важливість тісного співробітництва США та України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

Додатково

Президент України Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці у Twitter прокоментував розмову із Байденом. Зокрема він зазначив:

"Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ