Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім опублікував підсумки зустрічі Байдена і Сі Цзіньпіня

Президент Байден та Сі Цзіньпінь погодились, що ядерна війна не повинна ніколи розпочатися і ніколи не може бути виграна.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У межах зустрічі Президента США Джо Байдена з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном на Балі, сьогодні, 14 листопада, перед самітом G20 лідери двох країн обмінялися думками щодо ключових регіональних та глобальних викликів.

Про це повідомляють у пресслужбі Білого дому 

Зокрема йдеться про те, що Джо Байден порушив питання жорстокої війни росії проти України та безвідповідальних погроз росії щодо застосування ядерної зброї.

"Президент Байден та Сі Цзіньпінь погодились, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і ніколи не може бути виграна, та підкреслили свою незгоду з використанням або загрозою використання ядерної зброї в Україні", – йдеться у пресрелізі.

Президент США також висловив занепокоєння провокаційною поведінкою КНДР, і зазначив, що всі учасники міжнародного співтовариства зацікавлені в тому, щоб спонукати КНДР до відповідальних дій, і підкреслив непохитну відданість Сполучених Штатів захисту союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

У розмові зі Сі Цзіньпіном Байден пояснив, що Сполучені Штати продовжуватимуть конкурувати з КНР, в тому числі шляхом інвестування в джерела сили всередині країни та узгодження зусиль з союзниками та партнерами по всьому світу. Він ще раз наголосив, що ця конкуренція не повинна перерости у конфлікт, і підкреслив, що США і Китай мусять відповідально керувати цією конкуренцією і підтримувати відкриті лінії зв'язку. 

Президент Байден підкреслив, що Сполучені Штати та Китай повинні співпрацювати над вирішенням транснаціональних викликів – таких як зміна клімату, глобальна макроекономічна стабільність, включаючи ослаблення боргового тягаря, охорона здоров'я та глобальна продовольча безпека – оскільки цього очікує міжнародна спільнота.

Президент Байден висловив занепокоєння щодо дій КНР у Сіньцзяні, Тибеті та Гонконгу, а також щодо прав людини. Щодо Тайваню він детально наголосив, що  політика "одного Китаю" не змінилася, США виступають проти будь-яких односторонніх змін статус-кво будь-якою стороною, і світ зацікавлений у підтримці миру і стабільності в Тайванській протоці.

За результатами, лідери двох країн домовились, що держсекретар Блінкен відвідає Китай з візитом для продовження їхніх обговорень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ