Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бізнес просить підтримати законопроєкт, який спрямований на проведення реальної реформи БЕБ

Минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано альтернативний законопроєкт №10439-2 щодо реформування Бюро економічної безпеки України.

Європейська Бізнес Асоціація підтримує даний проєкт Закону як такий, що враховує пропозиції та коментарі бізнесу в контексті реформування Бюро.

Зокрема, спільнота акцентувала, що відбір на посаду Голови та на ключові посади БЕБ має здійснюватися на конкурсних засадах. Вкрай важливим та першочерговим є обрання на конкурсній ефективного керівника БЕБ, який, власне, і буде далі формувати команду. При цьому, надважливо щоб конкурси проводились Конкурсною  комісією з іноземними експертами аналогічно до НАБУ. Крім того, процедура переатестації старих працівників має бути чітко регламентованою і таким чином, щоб недоброчесні працівники (колишні податкові міліціонери) не мали змоги пройти переатестацію.

В той же час, після оновлення посадового складу БЕБ на конкурсній основі всі кримінальні провадження в економічній сфері мають бути передані до БЕБ (адже наразі ними можуть займатись усі інші правоохоронні органи). Водночас, саме аналітична робота має стати рушійною силою розвитку боротьби з економічною злочинністю в Україні та дати можливість виявляти кримінальні правопорушення на ранніх стадіях та запобігати їм, тощо.

За отриманою в робочому порядку інформацією, 21 лютого, на розгляд профільного Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики має бути винесено на розгляд низку законопроєктів щодо реформування БЕБ – для подальшого розгляду в сесійній залі ВРУ того, який буде підтримано Комітетом. Тож щиро сподіваємось, голос бізнесу буде почуто і підтримано законопроєкт  №10439-2, який дійсно зможе реально провести реформування БЕБ, забезпечивши створення прозорого та незалежного органу, метою якого буде пошук та покарання реальних економічних правопорушників, а не підконтрольність та тиск суто на прозорий бізнес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ