Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блінкен повідомив про домовленості щодо тимчасового припинення вогню у Судані

Штатам вдалося домовитися з обома сторонами збройного конфлікту у Судані щодо негайного оголошення режиму припинення вогню на всій території країни.
Фото: Reuters

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Після інтенсивних переговорів, що тривали протягом останніх 48 годин, Збройні сили Судану (SAF) і Сили швидкої підтримки (RSF) погодилися ввести загальнонаціональний режим припинення вогню, тривалістю 72 години, починаючи з опівночі 24 квітня", — заявив держсекретар. 

Усі сторони конфлікту — SAF і RSF — негайно та повністю зобов'язались дотримуватися режиму припинення вогню протягом вказаного періоду. 

Щоб підтримати остаточне припинення бойових дій, Сполучені Штати координуватимуть з регіональними та міжнародними партнерами, а також суданськими цивільними зацікавленими сторонами, допомогу у створенні комітету для спостереження за переговорами, укладенням та впровадженням остаточного припинення бойових дій і та організацією гуманітарного доступу до Судану. 

Блінкен додав, що США "продовжуватимуть працювати з суданськими сторонами та нашими партнерами задля спільної мети повернення до цивільного урядування в Судані".

Як повідомлялось, ВООЗ повідомила, що щонайменше 420 людей були вбиті та 3700 поранені у Судані після того, як там спалахнули інтенсивні бойові дії.

15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування в Хартумі пролунали вибухи та стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ