Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блок Пашиняна переміг на виборах у Вірменії

Перемогу на позачергових парламентських виборах у Вірменії здобув блок "Мій крок", який очолює чинний виконувач обов'язків прем'єр-міністра Нікол Пашинян.

 За даними місцевої ЦВК, він набрав понад 70% голосів виборців, передає BBC Україна.

Нікол Пашинян став головою вірменського уряду 8 травня в результаті оксамитової революції, яка закінчилася відставкою багаторічного лідера Вірменії Сержа Саргсяна.

Проте оскільки в парламенті велику силу продовжувала мати Республіканська партія, в минулому правляча партія країни, 16 жовтня Пашинян подав у відставку, аби ініціювати проведення перших в історії Вірменії дострокових парламентських виборів.

Тепер Пашинян отримав парламентську більшість, яка дасть йому змогу реалізувати програму боротьби з корупцією та реформування економіки.

За даними Центральної виборчої комісії Вірменії, явка на виборах склала близько 49%.

Також в парламент пройшли партії "Процвітаюча Вірменія" (8,37% голосів), яка входила до правлячої коаліції в попередньому парламенті, і ліберальна прозахідна партія "Світла Вірменія".

Аби пройти до парламенту, партіям необхідно було набрати принаймні 5% голосів виборців.

Варто зауважити, що за конституцією Вірменії, принаймні третину голосів у парламенті в будь-якому разі повинні отримати опозиційні сили.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, у Вірменії пройшли перші позачергові парламентські вибори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ