Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Близько 200 працівників Львівського склодзеркального заводу „Галімпекс” пікетували ТОВ ”Консоль”

Близько 200 працівників Львівського склодзеркального заводу „Галімпекс” пікетували ТОВ ”Консоль” з вимогою припинити будівельні роботи, які проводить фірма на вулиці Балабана, 12 на території колишньої ткацької фабрики ЗАТ „Левтекс”. Як зазначив під час прес-конференції генеральний директор склодзеркального заводу Богдан Дацко, кримська фірма „Консоль” будує на території колишньої фабрики елітне житло, однак належної документації для проведення цих робіт у фірми немає. За його словами, у новобудові вже продано 16 квартир, а роботи, які там виконуються, руйнують склодзеркальний завод і спрямовані на його закриття. Зокрема, в приміщенні заводу потріскались стіни, а одну було зруйновано.  Єдиним дозволом, який має фірма, це ухвала міськради N2478 „Про погодження ТОВ „Західбудінвест”  (який є офіційним замовником будинку на Балабана 12) – місця розташування та надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки на вулиці Балабана, 12 у місті Львові площею 0,1778 га в оренду терміном на 10 років для реконструкції існуючих споруд під житлові будинки.
Як зазначив Богдан Дацко, 20 лютого „Консоль”, яка є інвестором генпідрядником перекрила вулицю Балабана, тим самим паралізувала роботу склодзеркального заводу. Він також додав, що 20 лютого прокурор опротестував ухвалу міської ради. Такі дії, на думку директора, спрямовані на закриття заводу. Він не назвав конкретних людей, які стоять за цим, однак зазначив, що слід тягнеться до Києва. Він також зазначив, що по цьому питанню керівництво заводу зверталося до близько 20 керівників різних структур, від міської влади до прем’єра України Юрія Єханурова, якому під час його перебування у Львові особисто були вручені матеріали по цій справі. Однак, зважаючи на чиновників, які зацікавлені у закритті заводу, жодної відповіді „Галімпекс” поки що не отримав. Зараз працівники підприємства готують скаргу Президенту України: „Знаючи, що будівництво житла в санітарно-захисній зоні заводу є неможливим, фірма „Консоль” почала війну із заводом: спочатку були масові заяви про закриття через так звану екологічну загрозу, тепер це демонстративні війни із перекриття руху транспорту та закритя вулиці, що практично зупиняє роботу заводу, оскільки 97%  його продукції експортується і щодня курсує по декілька великовантажних автомобілів. Місцева влада самоусунулась від цієї проблеми і всі займаються виборами, питання ж виробництва та робочих місць чомусь нікого не хвилює”, -  говориться в заяві.
Якщо ці та інші дії не принесуть бажаної користі, то працівники заводу погрожують пікетами обласної та міської влад „Я думаю, що 800 чоловік фізично зможуть не допустити закриття підприємства”, - зазначив Богдан Дацко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ