Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 600 тисяч українців повернулися до роботи від початку війни

З березня минулого року близько 600 тисяч українців повернулися до роботи. Станом на кінець 2022 року кількість найманих працівників за даними Реєстру застрахованих осіб становила 8,6 мільйона.

Такі дані оприлюднили у Міністерстві економіки України.

У міністерстві зазначили, що від початку війни змінилися тенденції на ринку праці. Наразі спостерігається найбільший попит на фармацевтів, сімейних лікарів і психологів. Це пояснюється тим, що значна частина медичних спеціалістів зараз надають допомогу бійцям на фронті, тому зростає їх затребуваність у цивільному житті.

Також збільшується попит на психологічну допомогу. Якщо раніше культура звернення до психологів в Україні була нерозвинена, то зараз українці більш охоче йдуть на контакт із фахівцями.

На звільнених територіях є підвищений попит на комунальних працівників, водіїв, енергетиків, будівельників різних кваліфікацій.

Для цього Державна служба зайнятості організовує перекваліфікацію за робітничими професіями. Крім того, службою зайнятості розроблено 17 нових освітніх програм в ІТ-сфері, адже саме цей напрям найбільш популярний серед охочих перекваліфікуватися.

З метою пожвавлення ринку праці діють урядові програми зі стимулювання підприємництва та зайнятості. Зокрема, грантові програми єРобота, за якими держава надає фінансову підтримку у вигляді гранту. Підприємці мають можливість отримати від 50 до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власного бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ