Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Близький соратник Трампа звинуватив Україну у зламі серверів Демократичної партії США

Глава передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт висунув припущення про те, що Україна, а не Росія стояла за зламом серверів національного комітету Демократичної партії під час президентської кампанії 2016 року.

Про це повідомляють CNN і BuzzFeed з посиланням на дані з розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, передає Прямий.

Йдеться про записи, зроблені під час допитів свідків.

Згідно з даними, отриманими в квітні 2018 року під час бесіди з колишнім заступником глави штабу Трампа Ріком Гейтсом, Пол Манафорт ще в 2016 році наполягав на тому, що злом здійснювали з України, а не з Росії. "Гейтс згадав, як Манафорт говорив, що злам, ймовірно, був здійснений українцями, а не росіянами", - йдеться в короткому викладі інтерв'ю, проведеного з Ріком Гейтсом.

Гейтс також зазначив, що теорію про причетність Києва до втручання в президентські вибори підтримав Костянтин Килимник - політконсультант Манафорта, якого в США підозрюють у роботі на російську розвідку.

"Килимник також висловив думку, що злом, можливо, був здійснений російськими оперативниками в Україні", - сказав він. Сам Килимник заперечував будь-які зв'язки з Росією, а також відповідальність за втручання Москви у вибори 2016 року. Росія в свою чергу заперечує втручання в американські вибори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ