Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Богатирьова хоче, щоб лікарі жили на широку ногу – як нардепи

«Хочу,щоб лікарі жили, як народні депутати. Кажу так тому, що і сама була лікарем», – про це сьогодні,12 квітня, під час візиту до Львова заявила віце-прем'єр міністр України – міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.

Таку заяву вона зробила під час обговоренняпроблеми оплати праці медиків.

Водночас голова Львівської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України Юрій Білий, зарплата медичних працівників на Львівщині зростає. Якщо в 2010 році лікар в середньому отримував 2 тис. 277 грн за місяць, то в лютому 2012 року – 2 тис. 749 грн. Місячна зарплата середнього медичного персоналу в 2010 році становила1 тис 592, цього року –1 тис. 897 грн.

«Втім, навіть ці прогресивні зрушення не можуть суттєво вплинути на рівень середньої заробітної плати працівників галузі. Серед бюджетних галузей темпи зростання заробітної плати в сфері охорони здоров’я є найнижчими. В галузі культури середньомісячна зарплата зросла на 13,9%, в освіті– на 10,2%, в охороні здоров’я лише на 9 %. До прикладу, медсестра зі стажем роботи 30 років отримує пенсію 848 грн. Додам, що мінімальна пенсіястановить822грн», - сказав профспілковий діяч.

Як він зазначив, медичні працівники,які завжди перші в списку мобілізованих до вирішення життєво важливих проблем суспільства, є останніми у списку тих, кого держава заохочує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ