Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Боротьба з тіньовою економікою - головне завдання ДФС

Як повідомили в прес-службі ДФС, боротьба з тіньовою економікою, зокрема, ліквідація незаконної діяльності конвертаційних центрів, податкових ям та інших схем, які призводять до значних втрат коштів з державного бюджет є пріоритетом у роботі ДФС на сьогодні.

За рахунок викриття резонансних кримінальних правопорушень протягом І кварталу 2016 року припинено діяльність 30 конвертцентрів, до складу яких входило 309 транзитно-конвертаційних підприємств.

«Зараз ми точно можемо сказати, що припинили діяльність системних конвертаційних центрів. Вкотре хочу наголосити, що ми і надалі вживатимемо заходів, аби користуватись послугами транзитно-конвертаційних груп було невигідно і небезпечно», – наголосив Роман Насіров.

На постійному контролі оперативників ДФС і протидія махінаціям з ПДВ. Так, з початку року розпочато 54 кримінальних провадження за фактами незаконно заявлених до відшкодування коштів майже на 415 млн, а також незаконно відшкодованих з бюджету понад 16 млн грн ПДВ.

Результати боротьби з махінаціями з ПДВ забезпечили зростання цього податку вдвічі у порівнянні з минулим роком. 
Крім того, за результатами роботи підрозділів податкової міліції у І кварталі цього року до державного бюджету відшкодовано збитків на загальну суму 278 млн грн., 137 млн. грн. – стягнуто з вигодонабувачів конвертаційних центрів, накладено арешт на майно у кримінальних провадженнях на 980 млн. грн.

«Робота податкової міліції змінена, змінені підходи і концепція роботи. Сьогодні – це не силові методи, а аналітика, інтелектуальні підходи, використання електронних баз, електронної аналітики та порівняльного аналізу», – наголосив Сергій Білан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ