Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Боррель повідомив, скільки російських військових перебуває поблизу кордонів України

Після засідання міністрів закордонних справ ЄС, яке відбулося у понеділок, 19 квітня, Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив про те, що біля кордонів України та на території тимчасово окупованого Криму перебуває приблизно 150 тис. російських військових

Про це пише УНН.

Зокрема він сказав:

“Ми порушили два важливих питання, одне — про ситуацію в Ефіопії, друге, назвімо це "російський кластер“, всі питання, пов’язані з Росією, але в основному, які стосуються України, ситуацію на кордоні з Україною, яка викликає велике занепокоєння”.

Боррель наголосив, що на зустріч всі міністри одностайно висловилися за повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Він додав:

“Російське військове нарощування на українському кордоні дуже нас непокоїть. Понад 150 тисяч російських військових зібрались на кордоні та в Криму”.

Європейський дипломат заявив, що зараз можна спостерігати найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було. У цьому контексті Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ