Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Боррель сподівається на перезавантаження Європейського фонду миру до кінця місяця

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель сподівається на перезавантаження Європейського фонду миру до кінця поточного місяця.

Про це Боррель сказав на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві.

"Я також сподіваюся, що до кінця місяця ми зможемо перезавантажити Європейський фонд миру, щоб продовжити підтримувати вас. Не шляхом зниження рівня військових запасів, які ми мали до війни, а створюючи нові можливості потенціалу, нові замовлення, нову синергію між вашою індустрією і нашою", - сказав він.

Крім того, вони з Кулебою обговорили заморожені російські активи. Боррель знову наголосив, що рф має заплатити за руйнування України.

"І заморожені російські активи мають зробити внесок у відновлення", - сказав він.

Боррель повідомив, що також продовжить розмову з міністром оборони України про постачання боєприпасів.

"І я хочу ясно вам це підкреслити. Постачання - це безоплатна передача (donation) плюс експорт. Не беріть до уваги тільки цифру donations, адже крім цього є ще один важливий потік боєприпасів, що надходять в Україну за прямими контрактами. Я знаю, що цього недостатньо. Я знаю. І саме тому ми збільшуємо наші потужності. Ми переспрямовуємо це виробництво, щоб віддати пріоритет Україні. Але для цього потрібно збільшити виробничі потужності та змусити всіх рухатися в цьому напрямі. Це не так легко. Але ми досягли результатів, і в найближчому майбутньому буде набагато більше", - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ