Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борці з відмиванням «брудних» коштів викрили 12 злочинів на загальну суму легалізованого доходу в понад 8 млн. грн.

19 жовтня відбулась зустріч Голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка з заступником Голови Державного комітету фінансового моніторингу України Ярославом Янушевичем та експертом Міжнародного валютного фонду з питань боротьби з відмиванням «брудних» коштів Джузеппе Ломбардо.
Як розповіли «Гал-info» у відділі зв‘язків з громадськістю ДПА у Львівській області, на зустрічі обговорювалися питання взаємодії на регіональному рівні та налагодженні ефективної співпраці між відповідними державними органами. Зокрема, розглядались питання удосконалення системи запобігання та протидії легалізації незаконних доходів, обміну інформацією про проведені фінансові операції суб’єктами господарювання, які можливо причетні до проведення сумнівних фінансових операцій, організації системного підходу щодо підвищення кваліфікаційного рівня спеціалістів регіональних підрозділів, які здійснюють свою діяльність у сфері протидії відмиванню злочинних доходів тощо.
В ході зустрічі також відбувся обмін думок щодо напрацьованих механізмів співпраці та взаємодії, існуючих схем, які використовують суб’єкти господарювання для отримання незаконних доходів та відмивання «брудних» коштів. Завдяки спільним заходам, у 2006 році податковою службою області було викрито 10 злочинів, відповідальність за які передбачена ст.209 ККУ (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). Загальна сума виявленого легалізованого доходу у 2006 році склала близько 35 млн. грн. У поточному році викрито вже 12 таких злочинів, загальна сума виявленого легалізованого доходу становить понад 8 млн. грн.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ