Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Борис Джонсон виступив перед ВРУ: деталі

фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
фото - пресслужба ВРУ
1/4
Сьогодні на засіданні Верховної Ради перед депутатами виступив Президент України Володимир Зеленський, а також відбулося онлайн-включення прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона

За словами Джонсона, солдати путіна вже не мають виправдання через незнання того, що вони діють. Вони скоюють воєнні злочини, їхні звірства зростають.

  • "Ми робимо все, щоби притягнути їх до відповідальності. І в цей момент ще невідомості та дальшого страху хочу вам прислати одну вістку. Україна переможе!", - зазначив він.
  • "Я ходив чудовими вулицями вашої столиці, бачив достатньо української волі. Хто має вуха, той чує, хто має очі, той бачить, що Україна боротиметься, боронитиметься".

Джонсон заявив, що путінська воєнна машина спіткнулася об український патріотизм, перечепилася та розбилася.

  • "Ваша любов до країни зупинила їх. Це година слави України, що буде в пам'яті наступних поколінь, і про це переповідатимуть онукам і правнукам".
  • "Ми демократичні країни, ми маємо вільні ЗМІ, вільні вибори, правовладдя, і ми маємо здорові, сильні парламенти на кшталт Верховної Ради".
  • "Ми - ваші друзі. І правда в тому, що ми занадто повільно починали розуміти, що сталося. Ми тоді не збагнули цього одразу та не змогли накласти потрібних санкцій на путіна. Ми більше не маємо права на повторення цієї помилки. Ви - господарі свого майбутнього. Ми у Великій Британії підемо за вами, ви ведете вперед, а ми ваші віддані друзі".

Джонсон зазначив, що найближчими тижнями Британія надішле Brimstone (протикорабельні ракети, ракетні системи) та панцирні машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій.

Він також анонсував новий пакет підтримки: 300 мільйонів фунтів, радари, щоби визначати, де перебуває артилерія, що націляється на ваші міста, дрони, щоби підсилити вашу піхоту та наступальні сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ