Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Бойовики "ДНР" висунули Україні вимоги для проведення наступного обміну

В самопроголошеній «ДНР» відмовляються вести перемовини з Україною щодо наступного обміну полоненими, поки щодо учасників попереднього обміну не проведуть «процесуальне очищення».

Про це заявила так звана «омбудменка» «ДНР» Дар'я Морозова, пишуть ресурси бойовиків, передає Громадське.

«Обмін, який відбувся 29 грудня 2019 року, буде вважатися завершеним тільки після повного завершення процедури процесуального очищення раніше утримуваних осіб. До виконання цього пункту ні про які дії щодо нового обміну мови бути не може», — каже Морозова. 

Нагадаємо, 23 січня президент Зеленський заявляв, що Україна веде переговори з Росією щодо наступного звільнення утримуваних громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території та в РФ.

29 грудня відбувся великий обмін утримуваними особами між Україною і так званими «ДНР» і «ЛНР». З полону бойовиків повернулися 76 українців, зокрема журналіст Станіслав Асєєв, який перебував у полоні понад 2 роки. СБУ оприлюднила імена всіх звільнених з полону українців: це 12 військових і 64 цивільних.

У пресслужбі Володимира Зеленського зазначили, що всього звільнили 81 людину, але 5 залишилися на непідконтрольній території. У межах обміну Україна передала бойовикам понад 120 людей, ще 17 відмовились брати участь в обміні. Українська влада зокрема передала колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській у 2014 році, та бразильця Рафаеля Лусваргі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ