Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Бойовики продають зброю, щоб мати на хліб та горілку

Росія «закрутила гайки» бойовикам «ЛНР» та «ДНР». За інформацією з джерел, наближених до силових структур самопроголошених республік, через брак коштів бойовики змушені продавати вилучену під час проведення обшуків зброю.

Тотальний брак коштів відчувається в окупованому Перевальську Луганської області, де бойовики відкрито торгують гранатами, пістолетами та автоматами .Розпродають навіть ту зброю, яка була вилучена днями на складах заводу шарикопідшипників в населеному пункті Бугаївка Перевальского району. Нагадаю, там було знайдено 5 автоматів, 4 протитанкові і три протипіхотні міни, більш 46 тисяч набоїв різного калібру, 6 пострілів до підствольного гранатомету, 42 постріли до РПГ-7, 144 постріли до станкових гранатометів, 166 ручних гранат, 7 реактивних гранат і димові шашки. Стартова ціна зброї наступна - від 200 грн за РГД, до 1450 – за ПМ. За оптову партію «коробейники» видають бонус набоями . На місцевих блокпостах пропускають людей за 2-3 пляшки горілки або за продукти харчування. Судячи з усього, криза у «захисників Новоросії» настає «весомо, грубо, зримо».

«Внутрішні резерви» поповнення обігових коштів бойовиків у вигляді «віджима» майна практично вичерпані. Фінансування з Росії суттєво скорочено. Сукупність цих факторів змушує бойовиків шукати «альтернативні» джерела надходження грошей у вигляді продажу вилученої у населення і конкурентів зброї.

 Дмитро Снєгирьов

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ