Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики продемонстрували повне небажання виконувати умови мінських угод, - Лисенко

Наказ почати масований обстріл позицій сепаратистів був відданий українській армії після того, як бойовики продемонстрували повне небажання виконувати умови мінських угод. Про це зхаявил спікер АТО Андрій Лисенко в ефірі російського каналу Дождь.

"Коли в останні кілька днів стало зрозуміло, що бойовики не збираються дотримуватися мінських угод, було прийнято рішення, зокрема, про те, щоб звільнити ту частину території донецького аеропорту, яку зайняли бойовики", - сказав він.

При цьому Лисенко підкреслив, що «українські військові не планують наступальних дій, які перетинали б лінію розмежування, зафіксовану мінськими угодами».

Крім того, він спростував інформацію, що з'явилася в інтернеті, про те, що українські ВПС підняли в повітря бойові літаки.

«Військова авіація не працює по цілях», це заборонено мінськими угодами, зазначив Лисенко. «Санітарна авіація вивозить наших бійців з території аеропорту. З повітря вогонь не ведеться», - пояснив він.

Вранці 18 січня стало відомо, що армія отримала наказ почати масовані артилерійські удари по позиціях супротивника в секторі «Б» (група сил на захід від Донецька). Пізніше Андрій Лисенко оголосив про велику операцію в донецькому аеропорті.

З Донецька весь день повідомляють про безперервну канонаду важких знарядь. Блогер Енріке Менендес, який перебуває у місті, розповів в ефірі каналу Дождь, що це наймасштабніші артобстріли за останні місяці.

Сепаратисти раніше заявили про невдалу спробу української бронетехніки прорватися до аеропорту за Путилівським мостом, який пізнішебув зруйнований.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ