Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бродівський полк авіації реформували у бригаду

3-й окремий полк армійської авіації, що дислокується на Львівщині у Бродах, згідно директиви начальника Генерального штабу Збройних Сил України реформовано у 16-ту окрему бригаду армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Михайло Гриневич.

3-й окремий полк – один з кращих серед частин армійської авіації Сухопутних військ ЗС України. Він став правонаступником 3-ї бригади армійської авіації, яка була сформована на базі 119-го окремого бойового вертолітного полку у Бродах на Львівщині.

З 1983 року екіпажі вертольотів 119-го окремого бойового вертолітного полку виконували інтернаціональний обов’язок у Республіці Афганістан. Через горнило бойових дій пройшло 420 чоловік полку. В 1992 році полк увійшов до складу Збройних Сил України та у листопаді 1995 року реформований у бригаду. Починаючи із 1996 року армійські вертолітники приймають активну участь у багатонаціональних навчаннях у  рамках програми «Партнерство заради миру». Одночасно на базі бригади у 1995 році  готувався перший вертолітний загін, який з честю виконав свою місію у колишній Югославії. Згодом звідси було відправлено загін вертолітників у Косово.

Льотчики бригади під час чергових ротацій складали „кістяк” окремих вертолітних загонів, особовий склад яких виконував миротворчі місії на африканському континенті. Саме тут готувався та успішно виконав завдання особовий склад першої ротації українського миротворчого  контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.  Не так давно на базі 3-го окремого полку армійської авіації завершилась підготовка льотчиків та  особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії чергової ротації. На сьогоднішній день у Бродах проходять військову службу понад 300 миротворців.

  З початком нового навчального року у 16-й окремій бригаді армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, якою командує військовий льотчик-снайпер полковник Ігор Яременко, відбулись перші дві льотних зміни на вертольотах МІ-8 та МІ-24. під час змін, що виконувались у простих метеорологічних умовах вдень. Вертолітники здійснили 46 вильотів та  провели загалом у небі близько 20 годин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ