Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бруней вирішив запровадити мораторій на смертну кару за гомосексуальні стосунки

Влада Брунею вирішила запровадити мораторій на смертну кару за гомосексуальні стосунки та подружні зради після шквалу критики у світі.

Як повідомляє Громадське, посилаючись на Reuters, султан Брунею Хасанала Болкіах в неділю звернувся до громадян у відеозверненні, де повідомив, що вирішив накласти мораторій на закон, кий передбачав смертну кару за одностатеві зв'язки.

Зазначається, що таким чином, султан Брунею намагається "стримати негативну реакцію в усьому світі".

"Ми фактично застосовували мораторій щодо виконання смертних вироків у справах, які передбачені загальним правом. Ми також застосуємо його (мораторій, ред.) до випадків, передбачених цим законом", — сказав Султан у відеозверненні.

У Брунеї на законодавчому рівні вже передбачена смертна кара за окремі злочини, серед яких умисне вбивство і незаконний оборот наркотиків, однак з 1957 року жодних страт у країні не проводилося.

Нагадаємо, у Брунеї запровадили смертну кару за одностатеві сексуальні стосунки та подружні зради, а також зґвалтування. Порушників закидатимуть камінням.

Водночас, у світі виступили з різкою критикою такої ініціативи. Американський актор Джордж Клуні закликав бойкотувати 9 готелів у різних країнах за їхній зв'язок з азійською країною Бруней.

Влада Брунею, у свою чергу, назвала запровадження смертної кари за одностатевий секс "заходами попередження", а не покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ