Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брус: переваги, сфера застосування та особливості монтажу

Усім відомо що, деревина – міцний, безпечний та досить енергоефективний матеріал, який чудово підходить для будівництва.

Частіше за все з нього у будмагазині можна купити брус, що здатен створити міцні конструкції, які мають змогу витримувати велике навантаження. Зазвичай його використовують для монтажу кроквяної системи, перекриттів, облаштування веранд.

Сфера використання брусу

Брус – це колода, яка випиляна у формі довгої заготовки. Переріз може бути прямокутним або ж квадратним. Під час роботи з доволі товстою колодою з однієї робиться одразу декілька брусків, а залишки сировини використовують для виготовлення брусів меншого перерізу, рейок або ж дощок. Всі дані матеріали з деревини мають низьку собівартість та чудові експлуатаційні характеристики.

Замовити брус можна для використання майже у будь-якій сфері будівництва. Частіше за все з нього створюються наступні конструкції:

  • міжповерхові перекриття у приватному будинку;
  • будівництво господарських будівель, бань та саун;
  • кроквяна система будинку;
  • створення дерев’яних каркасів;
  • виробництво меблів.

Дерев’яні конструкції доволі розповсюджені. З них можна робити навіть перегородки або тимчасові стіни. Його використовують для каркаса, а перекриттям слугує фанера.

Особливості використання та ціна брусу

Монтуючи каркас з брусу, неодмінно варто правильно кріпити бруски один до одного. Це може відбуватись різними способами:

  1. у чашу – паралельно перерізу на місці стикування необхідно зробити вирубки, саме туди вставляється інший брус;
  2. встик – бруси фіксуються разом за допомогою залізної перемички та додатковими довгими цвяхами.
  3. у лапу – на кінці будматеріалу робляться випиляні пази складної форми, при цьому варто звернути увагу на те, що брус робиться з міцного дерева, тому представлений метод потребує досить багато часу та зусиль на виконання.

Якщо будівельний матеріал тонкий, то він може фіксуватися болтами. Також можна робити допоміжні перемички для більшої міцності. Якщо вас цікавить ціна бруса, то вона варіюється в залежності від товщини, довжини та інших параметрів.

Чому краще купити брус дерев’яний в магазині М2

Не варто нехтувати якістю будматеріалів, адже саме від неї залежить міцність конструкцій з дерев'яного бруса. Якщо вам потрібні сертифіковані пиломатеріали високої якості, то неодмінно варто звернути увагу на інтернет-магазин М2. Замовлення на сайті має декілька переваг:

  • великий асортимент будматеріалів, до того ж товари можна швидко та легко відсортувати за необхідними параметрами, використовуючи спеціальні фільтри;
  • широкий вибір варіантів оплати – готівкою під час отримання, передплата карткою, безготівковий розрахунок за реквізитами IBAN;
  • професійна консультація менеджерів з приводу будь-якого питання – зв’язатись з консультантами можна у будь-який день (за виключенням неділі) у часи робити, котрі вказані на сайті.

Якщо вам потрібна доставка бруса, то будмагазин може взяти на себе це питання. Транспортування пиломатеріалу відбувається вантажним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ