Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британія назвала «збоченням» пропозицію Росії про спільне розслідування отруєння Скрипаля

Делегація Великобританії на засіданні Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) назвала «збоченою» пропозицію Росії разом проводити розслідування справи про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, - пише Mind.ua, посилаючись на Reuters.

Позапланове засідання Організації було скликано російською стороною в Гаазі після того, як Великобританія звинуватила Росію у причетності до отруєння Скрипаля в місті Солсбері.

«Пропозиція Москви – це відволікаючий маневр і ще більша дезінформація, щоб уникнути відповідей, які повинна дати російська влада»,- повідомила британська делегація в Twitter.

ОЗХЗ зібрала зразки в Солсбері і, як очікується, оприлюднить результати аналізів, які проводяться в двох лабораторіях, наступного тижня.

Напередодні повідомлялося, що фахівці британського військового дослідницького центру Портон-Даун дійшли висновку, що Скрипалів було отруєно нервово-паралітичною речовиною «Новічок», розробленою в СРСР, проте не змогли підтвердити, що її було виготовлено в Росії.

Постпред Росії при ОЗХЗ сказав, що якщо Москві буде заборонено брати участь в аналізі зразків речовини з Солсбері, вона не прийме результати дослідження.

Пропозиція Росії провести друге розслідування, як очікується, не отримає дві третини голосів, необхідних для схвалення ініціативи, вважають дипломатичні джерела.

Як повідомлялося, за новою версією слідства, нервово-паралітична речовина могла бути у гречці, яку Скрипалям привезли з Росії.

Тим часом Держдеп повідомив, що США та Росія можуть замінити дипломатів, які були вислані з обох країн у зв’язку зі справою про отруєння Скрипаля.

Нагадаємо: минулого тижня Сполучені Штати вислали 60 російських дипломатів у зв’язку із резонансним отруєнням  Скрипаля.

РФ, у свою чергу, впровадила дзеркальні санкції.

Mind.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ