Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британія не схвалила вихід США з ядерної угоди з Іраном

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що шкодує у зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа розірвати ядерну угоду з Іраном, - Дзеркало тижня.

Вона також підкреслила, що Лондон не планує наслідувати приклад США і виходити з угоди. За словами Мей, Британія солідарна з Францією та Німеччиною в цьому питанні.

Як повідомлялося, 8 травня президент США Дональд Трамп заявив про розірвання ядерної угоди з Іраном і пообіцяв запровадити жорсткі санкції проти Тегерана. Трамп звинуватив іранський режим в порушенні умов угоди та продовженні розробки ядерної зброї.

За кілька годин до заяви Трампа керівництво ЄС зустрілося з міністром закордонних справ Ірану. У Брюсселі зробили заяву, що ЄС, Франція, Британія та Німеччина підтримують ядерну угоду і не збираються її розривати.

Раніше президент США неодноразово висловлював своє невдоволення умовами ядерної угоди з Іраном і заявляв про небажання продовжувати ъъ. Президенту Франції Еммануелю Макрону і федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель не вдалося відговорити Трампа від цього кроку.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ