Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британський депутат: затягнення війни збільшує ймовірність перемоги рф

Як наголошує співголова загальнопартійної парламентської групи з питань України Боб Сілі, росіяни сподіваються, що політика США щодо України зміниться після президентських виборів у 2024 році.

«Затягнення війни збільшує ймовірність перемоги росії, тому рф намагається дотягнути війну в Україні принаймні до виборів у США наступного року», — сказав у інтерв’ю для Польського агенства преси (PAP) британський консервативний депутат Боб Сілі, співголова загальнопартійної парламентської групи з питань України.

Посадовець взяв участь у конференції «Польська підтримка України» у Лондоні. Захід організували портал «British Poles» і фонд «Transatlantic Alliance».

Британський політик зазначив, що він не погоджується з думками про те, що буцімто «Захід лише допомагає Україні настільки, щоби вона не програла, але недостатньо для того, щоби вона перемогла» і що нібито «затяжна війна в інтересах Заходу».

«Я сподіваюся, що це неправда. Я не можу говорити від імені адміністрації президента США Джо Байдена, але я не вважаю, що це стосується британців. Ми розуміємо, що росіяни мають програти», — підкреслив Боб Сілі, додавши, що інакше росія повертатиметься, щоби загарбати ще більше.

Водночас політик визнав, що постачання зброї в Україну від її західних союзників залишається недостатнім і це одна з причин, чому український контрнаступ не став тим проривом у війні, якого сподівалися.

Сілі зазначив, що росіяни сподіваються, що американська політика щодо України зміниться після президентських виборів, які відбудуться у листопаді 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ