Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво надсучасного міжнародного готелю у Львові опинилось під загрозою

Зведення нового готельного комплексу у Львові, на вул. Лижв'ярській, 1 під загрозою: виконком Львівської міськради на вчорашньому засіданні вкотре не погодив інвесторам містобудівні умови та обмеження.

У мерії інвестору не визначили допустиму максимальну висотність майбутньої будівлі. А її разом з іншими вихідними даними мали подати на міжнародний архітектурний конкурс та міжнародному оператору, який керуватиме готелем. Відповідно подальша доля всього проекту опинилася під питанням. 

Про це повідомила представниця компанії-забудовника ТзОВ "Парк Спейс" Алла Шамова. Вона розповіла, що проекти й інвестиції такого високого рівня втілюють, коли місто зріле і готове їх прийняти. В компанії-забудовнику наголошують, що основна перевага нового готелю, - це розвиток бізнес-туризму, а керуватиме багатофункційним комплексом міжнародний оператор.

"Нам все-таки хочеться вірити, що на сьогоднішній день місто дозріло до такого рівня проектів. Але сьогодні, на жаль, не було політичної волі змінити обмеження по висоті і дати старт міжнародному конкурсу. В нинішньому проекті рішення знову мова йде про 34 метри, які в нас і так вже є. Питання відклали, і тепер ми мусимо провести додаткові консультації з оператором та інвестором щодо подальшої долі цього проекту", - розповіла Алла Шамова.

Проектанти на засіданні представили візуалізацію панорами Львова із новою будівлею у 72 метри.

Половина нового готельного комплексу має бути класичним готелем, половина — апарт-готелем. Також тут буде найбільший у Львові трансформаційний конференц-хол, СПА, спортивний комплекс, заклади харчування та громадський простір.

ТзОВ "Парк Спейс" хоче звести новий багатофункційний готельний коомплекс на місці занедбаної радянської будівлі музею ПрикВО на вул. Лижв'ярській, між Стрийським парком та Парком ім. Богдана Хмельницького, із залученням групи інвесторів та міжнародного оператора.

Нагадаємо, 9 серпня відбулося засідання виконкому Львівської міськради, де мали затвердити інвестору містобудівні умови та обмеження. Однак цього не сталося через відсутність згоди у питанні висотності нової будівлі, а рішення міський голова Львова відклав на тиждень.

За тиждень до того серпня відбулись обговорення із громадою. Місцеві мешканці були не проти будівництва і висловили ряд побажань забудовнику, які мають бути дотримані в процесі робіт. Йдеться про оновлення інженерних мереж, дотримання режиму тиші у встановлений час тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ