Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будьте обережні: у Львові очікуються пориви вітру 25-28 м/с

У департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА попереджають про стихійні та небезпечні гідрометеорологічні явища, різкі зміни погоди.
Фото: ДСНС

У Львівській області 24 лютого пориви вітру (південно-західний з переходом на північно-західний) 17 – 22 м/с, вночі та вранці по всій території, вдень місцями сильний вітер 25 – 30 м/с. Вночі та вранці подекуди значні опади, у вигляді дощу та мокрого снігу, хуртовини. На дорогах ожеледиця.

Місто: 24 лютого пориви вітру 17 – 22 м/с, вночі та вранці сильний вітер 25 – 28 м/с. На дорогах ожеледиця.
(ІI рівень небезпечності, помаранчевий).

Шановні мешканці Львівської області!

При сильних поривах вітру слід дотримуватися основних правил з техніки безпеки.

Якщо ви знаходитеся вдома:

Щільно закрийте всі вікна. При особливо сильному вітрі (урагані), їх можна заклеїти смужками скотчу по діагоналі скла. Це допоможе вберегтися від уламків скла.

Якщо балкони та лоджії не засклені, з них слід прибрати всі предмети, які при сильних поривах вітру можуть випасти.

Вдома перечекати негоду подалі від вікон. Не рекомендується користуватися ліфтом, оскільки вітер може обірвати дроти на вулиці, через що відключиться електрика.

Перебуваючи на вулиці:

Варто триматися якнайдалі від навісних конструкцій, наприклад, рекламних щитів, ліній електропередачі, а також дерев. Потрібно переконатися, що поруч немає нічого, що може відірватися і впасти при сильних поривах вітру. Заборонено підходити до обірваних дротів і предметів, які зачепилися задерева, оскільки вони можуть впасти та поранити вас.

Сховайтеся у найближчій будівлі (магазин, бібліотека, торговий центр, під’їзд будинку, кінотеатр тощо) або природному укритті до його стихання.

Не стійте під великими деревами, зокрема, це стосується тополь, не паркуйте під ними транспорт. Дерево або його гілки можуть не витримати сильних поривів вітру і впасти. Особливо небезпечні гнилі і старі дерева, а також самотньо стоячі дерева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ