Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет Львівщини мають ухвалити протягом 2 тижнів після державного

Обласний бюджет Львівської області має бути ухвалений за 14 днів після державного.Цього року граничний обсяг дефіциту державного бюджету буде критичний, понад60 млрд грн. Зростає дефіцит пенсійного фонду на 4 млрд грн. Боргиуже складають 40% ВВП. Про це учора, 15 грудня, під час громадських слухань у Львівській облраді повідомив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик.

За словами Качмарика, попри зростання мінімальної зарплати до 1 218 грн, купівельна спроможність населення зменшиться, адже підвищення з’їсть інфляція.

Качмарик зауважив, що львів’янин і так має заробітну плату на 500 грн меншу, ніж в середньому по Україні.

Голова комісії зауважив, що небезпека нинішнього бюджету полягає в тому, що суттєво, у 2,5 рази, скорочуються видатки на утримання органів місцевого самоврядування, приблизно 20-25% коштів не додадуть на медицину і освіту,зменшиться субвенція на дороги комунальної власності.

Нагадаємо, як повідомив Директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, прогнозований обсяг місцевих бюджетів Львівської області на 2014 рік – 13,2 млрд грн, приріст порівно з минулим роком становитиме 13% або 1,5 млрд грн. Про це учора, 15 грудня, під час громадських слухань у Львівській облраді.

При цьому обсяг доходів загального фонду становитиме, за прогнозами, 4 млрд грн (+9%), спеціального фонду – 0,8 млрд грн (+6%), трансферти з державного бюджету – 8,4 млрд грн (+15%).

Прожитковий мінімум має зрости на 8,1%, розмір мінімальної заробітної плат станом на 1 січня – 1 218 грн, 1 липня – 1 250 грн, 1 жовтня – 1 301 грн.

Також прогнозується, що Львівська область отримає приблизно 3,3 млрд грн на виплату соціальних допомог, 412 млн грн. – на житлові субсидії, 15 млн грн – допомога дітям-сиротам та дитячим будинкам сімейного типу.

Додамо також, що сьогодні, 16 січня, Верховна рада України без жодного обговорення проголосувала за державний бюджет на 2014 рік. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ