Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ оформить земельну ділянку довкола вілли “Пристань”

Комісія міської ради підтримала проєкт ухвали про надання земельної ділянки у постійне користування Українському католицькому університету Української греко-католицької Церкви.

Сьогодні, 8 травня, комісія архітектури, містобудування та розвитку територій львівської міської ради підтримала проєкт ухвали ‘’Про затвердження релігійній організації "Український католицький університет Української греко-католицької Церкви" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у постійне користування на вул. Парковій, 7’’. 

Зазначимо, що за адресою Паркова, 7 знаходиться вілла “Пристань”, яка є пам'яткою архітектури місцевого значення. Даний будинок було збудовано у 1904-1906 році за проєктом архітектора Наполеона Лущкевича. Зараз він перебуває у власності УКУ. Раніше вілла належала президенту Українського католицького університету та голові Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США Борису Ґудзяку. Згодом він подарував її університету.

Мета прийняття ухвали полягає в тому,  що відповідно до ст. 53, 54 Земельного кодексу України земельна ділянка  вілли «Пристань», що розташована на вул. Парковій, 7 за категорією земель має відноситись до земель історико-культурного призначення, а не до земель житлової та громадської забудови. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ