Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Бюджет Львівщини на цей рік становитиме над 9 млрд грн

Загальний обсяг доходів обласного бюджету Львівської області на 2016 рік становитиме 9, 040 млрд грн. Таку цифру містить проект бюджету, який завтра, 12 січня, буде винесений на розгляд сесії Львівської облради. Сьогодні, 11 січня, проект бюджету пройшов обговорення і отримав позитивне голосування бюджетної комісії ЛОР.

Із загального обсягу доходів 8,036 млрд грн, становитимуть доходи загального фонду, близько мільярда – обсяг спецфонду, в тому числі бюджет розвитку – 50 млн. грн.

Обсяг видатків дещо більший – 9,347 млрд грн. Видатки загального фонду – 8,205 млрд грн, з них споживання – 7,9 млрд грн, фонд оплати праці – 896 млн грн, видатки на комунальні послуги та енергоносії – 167 млн грн.

Обсяг коштів на виконання обласних програм – 767 млн грн. Всього програм 42 проти понад сімдесяти торік. За словами голови бюджетної комісії Олега Домчака, було ухвалене рішення оптимізувати програми.

Як зауважив голова комісії у коментарі Гал-інфо, бюджет на цей рік пройшов широке обговорення в комісіях за участі громадськості на експертного середовища. Він не є ідеальним проте, збалансованим, таким, який можливий в нинішніх умовах.

«Ми зробили нашим пріоритетом дороги, енергозбереження, програму мікропроектів, розвитку спорту на селі. Це то, що найбільш потрібно,те,що може дійти до кожного села, кожного мешканця», - додав він.

Додамо також, що в хорді обговорення члени комісії проголосували за збільшення обсягів фінансування на виконання депутатських повноважень ( на 1 млн грн, до 12 млн грн), на програму «Власний дім», програму молодіжного кредитування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ