Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетна комісія Львівської міськради збільшила фінансування ЖКГ

Сьогодні, 15 грудня, під час засідання постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради депутати продовжили розгляд питання бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Протягом засідання комісія розглянула стрічки видатків в частині Департаменту житлового господарства та інфраструктури та його структурних підрозділів.

З ініціативи депутатів було прийнято рішення про збільшення видатків загального фонду бюджету районним адміністраціям Львова на обслуговування територій.

Відтак, депутати вирішили, що Шевченківський район отримає 155 млн грн, Залізничний – 135 млн грн, Личаківський район – 130 млн грн, Франківський та Сихівський райони отримають фінансування у розмірі 115 млн грн кожен, а Галицький – у розмірі 100 млн грн.

Як пояснила в коментарі Гал-інфо голова комісії Наталія Шелестак, житлове господарство має потребу більше, чим на мільярд.

«Коли формували пропозиції до бюджету, то нам сказали, що насправді потрібно на мільярд більше для того, щоб в  місті все якісно функціонувало. Звісно, що кожна галузь і сфера дуже важливі, але ЖКГ – це питання, яке стосується усіх.

Я вважаю, що районні адміністрації завжди найбільше потерпають, коли стається якась ситуація, скажімо, дерево падає чи сніг нерозчищений. Окрім того, у нас є долучені території з якими ми вже  живемо рік, але вони «недолюблені», а на забезпечення їх функціонування також потрібно виділяти ресурси. Відтак комісія запропонувала збільшити фінансування районних адміністрацій в частині видатків загального фонду бюджету на обслуговування територій», - сказала Наталія Шелестак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ